Destinationer

KPI i succesfuld projektledelse

Her på siden vil du finde alle produkter og gratis indhold vi har angående KPI. Airbornleadership laver både e-læring, bøger, værktøjer og artikler om projektledelse, som kan hjælpe dig i dit arbejde KPI’er.

KPI står for Key Performance Indicator. Det er måleenheder, som viser, hvordan en given enhed performer. ”Mål alt hvad der er målbart, og gør det målbart, som endnu ikke er det”, sagde Galilei. Hans arbejde skabte en videnskabelig revolution, da han som den første gjorde eksperimenter kvantitative. KPI’er er din måde at måle på dine projekter og gøre dem kvantitative.

Læs mere om KPI’er længere nede på siden her og find yderligere information og værktøjer fra airbornleadership.

 • Ledelse bagud

  Ledelse bagud

  e-learning

  Projekter er usikre og komplekse, derfor er hurtig læring og refleksion altafgørende. Derfor er strategien prøv, test, vurder og juster. Ledelse bagud er en afgørende faktor i din projektledelse.

  Læs mere
 • Effektmåling i projektet

  Effektmåling i projektet

  e-learning

  Man får det, man måler
  Dit projekt skal skabe effekt, derfor skal du måle effekten.

  Læs mere
 • Strategi og projekteffekt

  Strategi og projekteffekt

  e-learning

  Dit projekts strategiske betydning giver dig styrke og mandat som projektleder. Hvis du forstår dit projekts betydning for organisationen, står du stærkere som projektleder. Du kan bruge projektets effekt til at skabe opbakning frem for kun at tale om omkostninger og budget. I fire videoer gennemgås metoder til at tegne et overblik over dit projekts placering i organisationens strategi. Det er vigtigt, fordi projektets strategiske effekt berettiger dine ressourcer. Man kan sige, at effekten af projektet er din berettigelse og styrke som projektleder.

  Læs mere
 • Projektets effektmålsætning

  Projektets effektmålsætning

  e-learning

  Effektmålsætningen skal være præcis og opbygges, så det er muligt at følge udviklingen i projektforløbet – og så der er opbakning til målene hos nøgleinteressenterne.

  Læs mere
Se al e-læring
 • Projektlederskabet – effekt til tiden

  Projektlederskabet – effekt til tiden

  book

  Bogen er en overbygning på Power i projekter og portefølje og sætter fokus på to vigtige emner: Projektets effekt og projektlederens lederskab. Studier viser, at ca. 74% af alle projekter fejler på grund af manglende lederskab. Så hvis du kan værktøjerne, er næste fokus projektlederskabet.

  Læs mere
 • Power i projekter og portefølje

  Power i projekter og portefølje

  book

  NY 4. UDGAVE af denne klassiske grundbog som anvendes af DTU, CBS, flere professionshøjskoler, højere læreanstalter og private kursusudbydere. 80.000 projektledere har haft glæde af bogens praktiske tilgang og læsevenlige sprog. Bogen dækker de vigtigste emner til din IPMA-certificering.

  Læs mere
 • Gevinstrealisering

  Gevinstrealisering

  book

  Gevinstrealisering er en praktisk guide med eksempler på, hvordan et fokus på gevinstrealisering gennem hele et projekts levetid er afgørende for at høste projektets gevinster.

  Læs mere
Se alle bøger
 • Målhierarkiet og Impact case

  Målhierarkiet og Impact case

  tool

  Download værktøjet og udarbejd et målhierarki eller en impact case. Målhierarkiet og impact casen beskriver de ønskede effekter, projektet skal opnå, med SMART formulerede mål. Det er en væsentlig del af projektdefinitionen og er en slags kravspecifikation af projekteffekten. Målhierarkiet skaber en sammenhæng mellem projektets leverancer og effekter. Effektmålene defineres ud fra en grundig situationsanalyse for at sikre, at projektet sikrer den ønskede return on investment.

  Læs mere
 • Effektopfølgning

  Effektopfølgning

  tool

  Download værktøjet Effektopfølgning. Det sikrer, at projektet skaber de effekter, som er beskrevet i målhierarkiet eller impact casen. Kun gennem hurtige feedback loops og proaktiv opfølgning, kan du sikre projektets return on investment. Værktøjet giver early warning, når effekterne ikke kommer som planlagt. Effektopfølgningen sikrer, at gevinsterne hjemtages som planlagt. Effekterne måles i følgende rækkefølge: Nye kompetencer, adfærdsændringer, umiddelbare forretningsmæssige effekter, effekt på mellemlang og på lang sigt.

  Læs mere
 • Milepælsbeskrivelsen

  Milepælsbeskrivelsen

  tool

  Download værktøjet og beskriv milepælene præcist. Milepælene er projektets resultater undervejs. En konsekvent projektopfølgning er kun mulig, hvis milepælene er veldefinerede og SMART formuleret. En god milepælsbeskrivelse omfatter en definition af den tilstand der skal være opnået, terminen og hvem der er ansvarlig. Beskrivelsen skal indeholde de forudsætninger, milepælen bygger på og de krav, milepælen skal opfylde, hvordan det testes at kravene er opfyldt og hvem der godkender milepælen.

  Læs mere
Se alle værktøjer
 • Du skal lede hele business casen

  Du skal lede hele business casen

  theory

  Du har ikke kun ansvar for gennemførelsen frem til leverancerne – omkostningerne. Projektet skal også skabe effekt – indtægterne i business casen.

  Læs mere
 • Design projektet for effekt

  Design projektet for effekt

  theory

  For at opnå strategisk effekt, skal der bygges bro mellem leverancer og effekt

  Læs mere
 • Forstå usikkerheden i hele projektetforløbet

  Forstå usikkerheden i hele projektetforløbet

  theory

  Projektets indre usikkerhed kan vi reducere. Usikkerheden i den omgivende organisation og eksternt er ikke sådan at styre.

  Læs mere
 • Træf beslutninger på den gode måde

  Træf beslutninger på den gode måde

  theory

  Fire strategier til optimale og legitime beslutninger, uden at bruge for megen tid

  Læs mere
Se alle teorier
quote

"Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people."

- Steve Jobs

Hvem er airborn leadership?

Som projektleder har jeg altid ønsket mig et sted, hvor jeg kunne klikke ind og få inspiration, relevant viden og konkrete værktøjer, uanset tidspunktet og hvor jeg var. En trådløs værktøjskasse hvor viden kom til mig gennem luften. En hjælp der kunne give mig et konkret løft i min nuværende udfordring.

Du har aldrig været vigtigere som projektleder. Projekter er motoren i udvikling af en bedre forretning, nye produkter, forbedringer i samfundet og den globale omstilling til bæredygtig energi og produktion. Dit lederskab er derfor altafgørende. Som leder og projektleder er du værktøjet, der skaber resultaterne.

Jeg håber airborn leadership kan være din gateway til viden indenfor projektledelse, uanset hvilken rejse du er på.

John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter
John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter John Ryding Olsson

Søger du luft under vingerne?

Bliv opdateret med ny viden og nye værktøjer direkte i din indbakke