Destinationer

PC-baseret projektledelsesspil

Afprøv din projektledelse i en PC-baseret simulator, hvor fejl ikke koster penge eller giver sure miner. Gennemfør projektledelsesspillet Go Green sammen med dine projektlederkollegaer og oplev, hvordan dette læringsspil skaber refleksion og læring i din organisation. På din PC, tablet eller telefon skal du tage en række ledelsesmæssige beslutninger, for at sikre fremdrift og projektets værdiskabelse. Spillet har fokus på at skabe forretningsmæssig effekt gennem 8 trin: Projektets etablering, sikre milepælene og leverancer, sikre nye kompetencer og ny adfærd, den umiddelbare effekt, effekt på mellemlang sigt og effekt på lang sigt.

Fuld beskrivelse

Formål og udbytte af spillet

  • Du får afprøvet dine ledelsesbeslutninger og får drøftet alternative tilgange med kollegaer.
  • Spillet giver dig øjeblikkelig feedback på dine beslutninger med hensyn til fremdrift og projektets værdiskabelse.
  • Du ser effekten af andres ledelsestiltag både i din gruppe og fra konkurrerende teams.
  • Du oplever, hvordan et PC-baseret projektledelsesspil kan skabe kompetenceudvikling i din organisation
  • Spillet gør op med den ensidige fokus på leverancerne og viser veje til gevinstrealisering.

 Projektledelsesspillet

Du bliver leder af projektet Go Green og skal sikre værdiskabelsen fra formål til gevinstrealisering. Du deltager i en lærerig kollegial kappestrid, om at skabe hurtig fremdrift og størst værdi – du er på 100%

I spillet skal du vælge forskellige tiltag indenfor de 6 ledelsesretninger, ledelse opad, nedad, udad, indad, fremad og bagud. Ud fra valget af ledelsestiltag vil interessenterne ændre opfattelse af projektet. Spillets interessenter har roller i projektteamet, styregruppen og referencegruppen, samt som medarbejdere i organisationen. Spillet handler om at opnå projektets forretningsmæssige effekt og sikre maksimal interessenttilfredshed. Under spillet drøfter du dine ledelsesbeslutninger med andre projektledere og reflekter over hvordan du skaber værdi.

Under spillet sidder du i en gruppe, der spiller mod andre grupper. Udviklingen følger du på storskærm. Undervejs vil vi stoppe op og reflektere over de forskellige gruppers resultater. Spillet gennemføres i tre runder. Under spillet vil du får informationer om projektets fremdrift og interessenternes tilfredshed. Du har også mulighed for at se de enkelte interessenters kommentarer til projektforløbet. Oplev hvordan dine ledelsesbeslutninger har konsekvenser for interessenttilfredsheden.

 Casen

Det hele foregår i en international koncern indenfor produktion af medicinsk udstyr til hospitaler. En stor del af kunderne er det offentlige sundhedsvæsen. I EU og på mange andre markeder, stiller den offentlige sektor krav om, at leverandører arbejder aktivt med FNs verdensmål og lever op til de mål, der er relevante for deres produkter og produktion. Derfor skal projektet gennemføres.

Projekt Go Green

Projektet skal forbedre målenøjagtigheden på et af virksomhedens kerneprodukter. Det vil også kræve ændringer i produktionsprocessen, da ny teknologi kan reducere energiforbrug og spild. Hele denne omstilling stiller nye krav til produktionspersonalets kompetencer og deres arbejdsprocesser. Det opdaterede produkt stiller også nye krav til servicepersonale og salgsstyrke. For at kunden får det maksimale udbytte af produktets nye egenskaber, skal salgsstyrken påtage sig en ny rådgivningsopgave.

Spillet tager fire timer at gennemføre og er udviklet i et samarbejde mellem John Ryding Olsson og spilfirmaet Actee. Deres læringsspil anvendes i 30 lande og har mere end 250.000 brugere.

Kom i gang med at spille

Ønsker du at prøve spillet i din organisation så kontakt:

John Ryding Olsson

jro@airbornleadership.com

+45 311 811 66

 

quote

"He who ask a question is a fool for 5 minutes. He who does not ask a question remains a fool for ever."

- Chinese proverb

Hvem er airborn leadership?

Som projektleder har jeg altid ønsket mig et sted, hvor jeg kunne klikke ind og få inspiration, relevant viden og konkrete værktøjer, uanset tidspunktet og hvor jeg var. En trådløs værktøjskasse hvor viden kom til mig gennem luften. En hjælp der kunne give mig et konkret løft i min nuværende udfordring.

Du har aldrig været vigtigere som projektleder. Projekter er motoren i udvikling af en bedre forretning, nye produkter, forbedringer i samfundet og den globale omstilling til bæredygtig energi og produktion. Dit lederskab er derfor altafgørende. Som leder og projektleder er du værktøjet, der skaber resultaterne.

Jeg håber airborn leadership kan være din gateway til viden indenfor projektledelse, uanset hvilken rejse du er på.

John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter
John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter John Ryding Olsson

Søger du luft under vingerne?

Bliv opdateret med ny viden og nye værktøjer direkte i din indbakke