Destinationer

Beskriv din personlige ledelsesmodel

13. juli 2024John Ryding Olsson

Har du en personlig ledelsesmodel – eller stritter din ledelse i alle retninger?

Du kender begrebet ”projektledelsesmodel”. Effekten af modellen bør være bedre kvalitet, et fælles sprog, og et fundament i tvivlsspørgsmål. I bogen Touch Points beskriver Conant & Nørgaard, hvordan du udvikler din personlige ledelsesmodel, så du kan reagere hurtigt og konsekvent i de daglige afbrydelser.

Når din adfærd, anvisninger og beslutninger er konsistente, så ved dine projektdeltagere, hvordan du vil reagere. De vil med tiden ikke behøve at spørge dig, men vil selv agere ud fra din ledelsesmodel. Det giver dem større selvstændighed og dig mere tid.

Det kræver, at du kender dine projektdeltagere, ved hvad der motiverer dem og har et ledelseskodeks:

  1. Hvad får folk til at give det bedste af sig selv?
  2. Hvorfor vil du lede?
  3. Hvordan ser mit kodeks ud?

Det kan virke lidt abstrakt, men som eksempel indeholder min ledelsesmodel:

Mine antagelser om motivation: Projektet skal give mening for den enkelte. Alle har behov for anerkendelse både socialt og fagligt. Passende udfordringer og udviklingsmuligheder fagligt og personligt. Ansvar for eget arbejde.

Hvorfor vil jeg lede? Jeg vil gerne hjælpe andre mennesker med at udvikle sig og blive frie mennesker, der selv vælger deres fremtid.

Mit ledelseskodeks: Kundens oplevelse af høj kvalitet i faglige leverancer og processen er alt. Tilgangen til kunden er anerkendende med respekt og nærvær, men med faglig kant og integritet.

Vigtigste udfordringer i dette projekt: Er projektet meget tidspresset, så kan du i alle touch points vælge løsninger, der sparer tid. Hvis det vigtigste er kvalitet, så er fokus på, om løsninger er testet, om vi har hørt de rigtige interessenter osv. Er projektet meget innovativt, skal deltagerne altid komme med flere løsningsforslag osv.

“Leadership is unlocking people’s potential to become better” Bill Bradley

quote

"The question is not whether we are able to change but whether we are changing fast enough."

- Angela Merkel

Hvem er airborn leadership?

Som projektleder har jeg altid ønsket mig et sted, hvor jeg kunne klikke ind og få inspiration, relevant viden og konkrete værktøjer, uanset tidspunktet og hvor jeg var. En trådløs værktøjskasse hvor viden kom til mig gennem luften. En hjælp der kunne give mig et konkret løft i min nuværende udfordring.

Du har aldrig været vigtigere som projektleder. Projekter er motoren i udvikling af en bedre forretning, nye produkter, forbedringer i samfundet og den globale omstilling til bæredygtig energi og produktion. Dit lederskab er derfor altafgørende. Som leder og projektleder er du værktøjet, der skaber resultaterne.

Jeg håber airborn leadership kan være din gateway til viden indenfor projektledelse, uanset hvilken rejse du er på.

John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter
John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter John Ryding Olsson

Søger du luft under vingerne?

Bliv opdateret med ny viden og nye værktøjer direkte i din indbakke