Destinationer

Sådan udvikler du dine relationer

22. august 2018John Ryding Olsson

Du har kun en relation, når folk har tillid til dig. Tillidsligning indeholder fire egenskaber, som bestemmer om folk har tillid til dig, og dermed om du kan opbygge er tæt relation til andre. De rigtige relationer er afgørende for din succes som projektleder, da det er din magt base.

 Troværdigheden grundlægges af din viden om projektopgaven. Du må have et fagligt ståsted. Har du sammensat et troværdigt team til at løse opgaven? Din troværdighed svækkes, hvis interessenterne kan se, at du har et svagt team. Hvad du står for, hvilke værdier du har, og leder du i overensstemmelse med dette. Melder du klart ud, hvis du er i tvivl eller ikke kender svaret?

Pålidelighed. Hvordan lever du op til dine løfter. Leveres der til tiden? Det handler også om at ændringer ikke kommer som overraskelser, men at du hele tiden er lidt foran og kommunikerer justeringer, der er på vej i projektet. Pålideligheden kan også blive påvirket af erfaringerne fra tidligere projekter.

Intimitet. Handler om empati og ærlig interesse for andre mennesker. Det betyder, at du har en personlig relation, så mennesker er villige til dele deres egne personlige bekymringer. Det siger noget om din evne og villighed til at være åben og dele din egen tvivl og sårbarhed.

 Mindre fokus på egne behov. Det sidste element handler om, hvor selvisk du agerer. Hvor meget kommer dine egne interesser først, i forhold til interessenten eller projektet? Det handler om, hvor meget dine egne interesser får lov at styre eller forstyrre dit arbejde.

Relationer skal opbygges, inden du får brug for dem. Du er nødt til at sætte noget ind på goodwill kontoen, inden du kan hæve opbakning og støtte. Prøv at vurdere dine vigtigste relationer. Noter de vigtigste interessenter og vurder hvordan disse interessenter opdatter de fire egenskaber hos dig. Hvor du bør forbedre din adfærd?

quote

"The best way to predict the future is to invent it."

- Alan Kay

Hvem er airborn leadership?

Som projektleder har jeg altid ønsket mig et sted, hvor jeg kunne klikke ind og få inspiration, relevant viden og konkrete værktøjer, uanset tidspunktet og hvor jeg var. En trådløs værktøjskasse hvor viden kom til mig gennem luften. En hjælp der kunne give mig et konkret løft i min nuværende udfordring.

Du har aldrig været vigtigere som projektleder. Projekter er motoren i udvikling af en bedre forretning, nye produkter, forbedringer i samfundet og den globale omstilling til bæredygtig energi og produktion. Dit lederskab er derfor altafgørende. Som leder og projektleder er du værktøjet, der skaber resultaterne.

Jeg håber airborn leadership kan være din gateway til viden indenfor projektledelse, uanset hvilken rejse du er på.

John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter
John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter John Ryding Olsson

Søger du luft under vingerne?

Bliv opdateret med ny viden og nye værktøjer direkte i din indbakke