Destinationer

Sprint – Agil projektledelse

Her på siden vil du finde alle produkter og gratis indhold vi har angående sprint. Airbornleadership laver både e-læring, bøger, værktøjer og artikler om projektledelse, som er en hjælp til dit arbejde med sprint.

At arbejde i sprint er meget udbredt indenfor softwareprojekter og produktudviklingsprojekter. Udtrykket sprint stammer fra Scrum og andre agile metoder. 

Sprint er en mere fleksibel måde at gennemføre sine projekter på, da man deler dem op i små bidder. Det kaldes agil projektledelse, fordi projektet kan justeres efter hvert sprint.

Læs mere om hvad sprint er længere nede på siden her og find yderligere information og værktøjer fra airbornleadership.

 • At arbejde i sprints

  At arbejde i sprints

  e-learning

  Opnå korte feedbackloops og hurtig læring i projektet
  Brug de 5 nøglehandlinger, de 5 roller og de 5 ufravigelige regler

  Læs mere
 • Visuelle metoder

  Visuelle metoder

  e-learning

  Arbejd visuelt og få hele teamet som medspillere. Få adgang til deres viden, idéer, opfattelser, energi og skab et fælles overblik

  Læs mere
 • Projektets effektmålsætning

  Projektets effektmålsætning

  e-learning

  Effektmålsætningen skal være præcis og opbygges, så det er muligt at følge udviklingen i projektforløbet – og så der er opbakning til målene hos nøgleinteressenterne.

  Læs mere
 • Ledelse fremad

  Ledelse fremad

  e-learning

  Design projektet så der skabes reel effekt og kundetilfredshed. Dit projektdesign skal sikre faglig kvalitet, hurtig læring, involvering og beslutninger til tiden.

  Læs mere
Se al e-læring
 • Projektlederskabet – effekt til tiden

  Projektlederskabet – effekt til tiden

  book

  Bogen er en overbygning på Power i projekter og portefølje og sætter fokus på to vigtige emner: Projektets effekt og projektlederens lederskab. Studier viser, at ca. 74% af alle projekter fejler på grund af manglende lederskab. Så hvis du kan værktøjerne, er næste fokus projektlederskabet.

  Læs mere
 • Power i projekter og portefølje

  Power i projekter og portefølje

  book

  NY 4. UDGAVE af denne klassiske grundbog som anvendes af DTU, CBS, flere professionshøjskoler, højere læreanstalter og private kursusudbydere. 80.000 projektledere har haft glæde af bogens praktiske tilgang og læsevenlige sprog. Bogen dækker de vigtigste emner til din IPMA-certificering.

  Læs mere
 • Half Double

  Half Double

  book

  Bogen beskriver Half Double metoden, som halverer tiden til effekt og fordobler effekten. Undersøgelser viser, at 86% af de projekter der anvender metoden, når succeskriterierne. Metoden er udviklet i et samarbejde mellem 14 virksomheder, 1400 projektentusiaster, 3 universiteter, Implement Consulting Group og Industriens fond. Bogen gennemgår metoderne med en: ”Sådan gør du attitude”.

  Læs mere
 • Projektlederen som facilitator

  Projektlederen som facilitator

  e-learning

  Facilitering er et afgørende ledelsesværktøj. Det er en afgørende kompetence at kunne facilitere en proces, hvor der skabes en fælles kurs og hvor den tilgængelige viden anvendes bedst muligt.

  Læs mere
Se alle bøger
 • Visuel agil planlægningstavle

  Visuel agil planlægningstavle

  tool

  Download værktøjet og arbejd visuelt i projektteamet. Arbejder du agilt eller vil du bruge visuelle metoder i et mere traditionelt projekt, så print den agile planlægningstavle i det format, du ønsker. Den kan anvendes i agile projekter, uanset om du arbejder efter Scrum, Half Double eller andre principper. Følg værktøjets anvisninger til, hvordan du opbygger planlægningstavlen og gennemfører planlægnings- og opfølgningsmøder med projektteamet. Den visuelle planlægningstavle sikrer overblik, korte feedback loops, skaber engagement og fælles fokus.

  Læs mere
 • Målhierarkiet og Impact case

  Målhierarkiet og Impact case

  tool

  Download værktøjet og udarbejd et målhierarki eller en impact case. Målhierarkiet og impact casen beskriver de ønskede effekter, projektet skal opnå, med SMART formulerede mål. Det er en væsentlig del af projektdefinitionen og er en slags kravspecifikation af projekteffekten. Målhierarkiet skaber en sammenhæng mellem projektets leverancer og effekter. Effektmålene defineres ud fra en grundig situationsanalyse for at sikre, at projektet sikrer den ønskede return on investment.

  Læs mere
 • Check motivationen

  Check motivationen

  tool

  Download værktøjet og gennemfør et check af motivationen i projektteamet. De mange motivationsfaktorer påvirker den enkelte projektdeltager forskelligt og dermed den enkeltes engagement og passion for projektet. Som projektleder kræver det empati og aktiv lytning, at forstå hvordan du skruer op for motivationen hos den enkelte. Dette værktøj tager udgangspunkt i motivationsteorier fra Daniel Pink, Maslows, Hertzbergs og Czikszentmihalyi og giver dig et overblik.

  Læs mere
 • Milepælsplanen

  Milepælsplanen

  tool

  Download værktøjet og se hvordan du som projektleder udarbejder en milepælsplan eller masterplan med projektteamet. Værktøjet beskriver, hvordan en proaktiv projektleder faciliterer planlægningen i projektteamet, så der på samme tid foretages teambuilding og skabes kvalitet i planen. Værktøjet viser, hvordan planlægningen tager udgangspunkt i projektets scope beskrevet i målhierarkiet. Projektplanen opbygges i indsatsområder og korte feedback loops, så en proaktiv opfølgning er mulig.

  Læs mere
Se alle værktøjer
 • Træf beslutninger på den gode måde

  Træf beslutninger på den gode måde

  theory

  Fire strategier til optimale og legitime beslutninger, uden at bruge for megen tid

  Læs mere
 • Udnyt dagens “touch point” til ledelse

  Udnyt dagens “touch point” til ledelse

  theory

  Udnyt enhver kontakt eller forstyrrelse til konsekvent og hjælpsom ledelse.

  Læs mere
 • Som projektleder skal du sprede positiv energi i projektet

  Som projektleder skal du sprede positiv energi i projektet

  theory

  Forstå sammenhængen mellem adfærd, tanker, sanser og de seks grundfølelser.

  Læs mere
 • Konflikttyper i projektet

  Konflikttyper i projektet

  theory

  Som projektleder er det vigtigt, at vurder hvilken konflikttype du står overfor og derefter vælge løsningmulighederne ud fra konflikttyppen.

  Læs mere
Se alle teorier
quote

"He who ask a question is a fool for 5 minutes. He who does not ask a question remains a fool for ever."

- Chinese proverb

Hvem er airborn leadership?

Som projektleder har jeg altid ønsket mig et sted, hvor jeg kunne klikke ind og få inspiration, relevant viden og konkrete værktøjer, uanset tidspunktet og hvor jeg var. En trådløs værktøjskasse hvor viden kom til mig gennem luften. En hjælp der kunne give mig et konkret løft i min nuværende udfordring.

Du har aldrig været vigtigere som projektleder. Projekter er motoren i udvikling af en bedre forretning, nye produkter, forbedringer i samfundet og den globale omstilling til bæredygtig energi og produktion. Dit lederskab er derfor altafgørende. Som leder og projektleder er du værktøjet, der skaber resultaterne.

Jeg håber airborn leadership kan være din gateway til viden indenfor projektledelse, uanset hvilken rejse du er på.

John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter
John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter John Ryding Olsson

Søger du luft under vingerne?

Bliv opdateret med ny viden og nye værktøjer direkte i din indbakke