Destinationer

Udnyt dagens “touch point” til ledelse

28. februar 2020John Ryding Olsson

Touch point – sådan gennemfører du ledelse i selv det korteste øjeblik

Udnyt enhver kontakt eller forstyrrelse til ledelse. Så når du bliver opsøgt, start med at spørge: ”Hvordan kan jeg hjælpe?”. Derefter: 1. Lyt intenst. 2. Sikr dig, at alle i det pågældende touch point har samme opfattelse af situationen. 3. Frem dagsordenen ved at tage stilling til, hvilket skridt der skal tages og af hvem. Afslut med at spørge: ”Er der andet jeg kan gøre for dig?” for at sikre, at alle udeståender er løst.

Lyt intenst handler om aktiv lytning med hele kroppen. Det handler ikke kun om fakta, men også om følelser. Hvad går sagen ud på? Hvilken slags hjælp ønsker vedkommende?  Handler det om projektet, om principper eller interesser osv.

Rammesæt sagen. Når du har lyttet, så stop op og opsummer for at sikre, at du forstår alle vinkler i sagen. ”Som jeg hører jer, foregår der tre ting”, ”Er det rigtig forstået?”. Du skal samtidig sikre dig, at alle nu har samme billede af situationen. Brug spørgeteknik.

Frem dagsordenen. Når du nu ved, hvad problemstillingen er, skal du hjælpe dem videre. Er der tale om en beslutning, der skal træffes, så hjælp med at træffe den. Er det personer, de har behov for at komme i kontakt med, så ring til vedkommende med det samme. Bruge adfærdspåvirkende spørgsmål: ”Hvis det skal ligge klar på onsdag, hvad er det så vigtigt, du får gjort i denne uge?” ”Er der nogen, du skal afstemme beslutningen med?”

Lyt, rammesæt, frem dagsordenen. Lyt, rammesæt, frem dagsordenen. Sådan gennemfører du det ene touch point efter det andet. Under hele forløbet anvender du din personlige ledelsesmodel, som jeg har beskrevet i en tidligere update.

quote

"Car phones? It can never be a business area. Nokia is going to bet on televisions."

- Kaimaro, Managing Director of Nokia's Wood Processing Division in the early eighties

Hvem er airborn leadership?

Som projektleder har jeg altid ønsket mig et sted, hvor jeg kunne klikke ind og få inspiration, relevant viden og konkrete værktøjer, uanset tidspunktet og hvor jeg var. En trådløs værktøjskasse hvor viden kom til mig gennem luften. En hjælp der kunne give mig et konkret løft i min nuværende udfordring.

Du har aldrig været vigtigere som projektleder. Projekter er motoren i udvikling af en bedre forretning, nye produkter, forbedringer i samfundet og den globale omstilling til bæredygtig energi og produktion. Dit lederskab er derfor altafgørende. Som leder og projektleder er du værktøjet, der skaber resultaterne.

Jeg håber airborn leadership kan være din gateway til viden indenfor projektledelse, uanset hvilken rejse du er på.

John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter
John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter John Ryding Olsson

Søger du luft under vingerne?

Bliv opdateret med ny viden og nye værktøjer direkte i din indbakke