Destinationer

Facilitere – en vigtig rolle som projektleder

Som projektleder er du ofte facilitator. Det vil sige, at dit ansvar er at hjælpe en gruppe medarbejdere med at udrette det, gruppen ønsker.

Det er vigtigt, at du kender din rolle som facilitator og ved, hvordan du udfører god facilitering i praksis.

Her på siden kan du finde de ydelser, vi har på airborn leadership omkring facilitering samt læse mere om, hvad facilitering vil sige og hvordan det gennemføres. 

 • Facilitering

  Facilitering

  book

  Skab resultater gennem involvering.
  Forandringer skal ledes, så den ønskede effekt opnås. Hvis du som projektleder er ansvarlig for at drive forandringsprocesserne og sikre, at forandringerne rent faktisk finder sted, er facilitering et af svarene.

  Læs mere
 • Projektlederskabet – effekt til tiden

  Projektlederskabet – effekt til tiden

  book

  Bogen er en overbygning på Power i projekter og portefølje og sætter fokus på to vigtige emner: Projektets effekt og projektlederens lederskab. Studier viser, at ca. 74% af alle projekter fejler på grund af manglende lederskab. Så hvis du kan værktøjerne, er næste fokus projektlederskabet.

  Læs mere
 • Ledelse af komplekse projekter

  Ledelse af komplekse projekter

  book

  Bogen er et ”must-read” for projektledere med nogle års erfaring. Bogen tager et aktuelt, men vanskeligt emne op, og gør det let til gengængeligt med konkrete forslag til, hvordan komplicerede projekter kan ledes.

  Læs mere
Se alle bøger
 • Projektlederen som facilitator

  Projektlederen som facilitator

  e-learning

  Facilitering er et afgørende ledelsesværktøj. Det er en afgørende kompetence at kunne facilitere en proces, hvor der skabes en fælles kurs og hvor den tilgængelige viden anvendes bedst muligt.

  Læs mere
 • Mødetyper og mødeledelse

  Mødetyper og mødeledelse

  e-learning

  Gør dine møder spændende og effektive. Mødeledelse er en stor del af projektlederens opgave.

  Læs mere
 • Visuelle metoder

  Visuelle metoder

  e-learning

  Arbejd visuelt og få hele teamet som medspillere. Få adgang til deres viden, idéer, opfattelser, energi og skab et fælles overblik

  Læs mere
 • Ledelse nedad

  Ledelse nedad

  e-learning

  Projektteamet er projektets motor, det skal du smøre og tune, så det yder sit absolut bedste! Kæmp for dine projektdeltagere og du bliver overrasket over effekten. Alle projektledere kender til den situation, at man ikke har fået de lovede ressourcer. Men mange erkender ikke, at de har fået ressourcerne, men kun udnytter dem 75%.

  Læs mere
 • Ledelse udad

  Ledelse udad

  e-learning

  Hvis forandringerne skal have effekt, skal du lede interessenterne. Ledelse udad er afgørende, fordi interessenterne har meget stor viden, som dit projekt har brug for. Mange interessenter har også stor indflydelse, så de enten kan være til stor hjælp eller en besværlig modstander.

  Læs mere
Se al e-læring
 • Drejebog til facilitering

  Drejebog til facilitering

  tool

  Download værktøjet og iscenesæt dine møder og workshops så du får den ønskede effekt. Drejebogen hjælper dig til at facilitere møder og workshops med passion og engagement. Som projektleder er det typisk styregruppemøder, sprintmøder, idégenereringsmøder, fokusgruppeinterview, planlægningsworkshop, teambuildingaktiviteter, workshops med interessenter og projektgruppemøder, du skal lede og facilitere. Din opgave som facilitator er at skabe motivation, engagement og læring hos mødedeltagerne.

  Læs mere
 • Interessentanalyse

  Interessentanalyse

  tool

  Download interessentanalysen som et nyttigt værktøj til din projektledelse. Interessentanalysen giver bl.a. input til din kommunikationsplan, forandringsledelse og viden om mulige interessekonflikter. Som projektleder skal du facilitere workshops og fokusgrupper for at få viden fra de vigtigste interessenter. Du skal skabe accept for projektets løsninger hos interessenterne. Det kræver, at du kender interessenterne, deres ønsker og bekymringer.

  Læs mere
 • Check motivationen

  Check motivationen

  tool

  Download værktøjet og gennemfør et check af motivationen i projektteamet. De mange motivationsfaktorer påvirker den enkelte projektdeltager forskelligt og dermed den enkeltes engagement og passion for projektet. Som projektleder kræver det empati og aktiv lytning, at forstå hvordan du skruer op for motivationen hos den enkelte. Dette værktøj tager udgangspunkt i motivationsteorier fra Daniel Pink, Maslows, Hertzbergs og Czikszentmihalyi og giver dig et overblik.

  Læs mere
Se alle værktøjer
 • Træf beslutninger på den gode måde

  Træf beslutninger på den gode måde

  theory

  Fire strategier til optimale og legitime beslutninger, uden at bruge for megen tid

  Læs mere
 • Beskriv din personlige ledelsesmodel

  Beskriv din personlige ledelsesmodel

  theory

  Hvis du skal vende de daglige forstyrrelser til nyttige ledelsesøjeblikke, skal du vide hvordan du vil lede

  Læs mere
Se alle teorier
quote

"People who don’t take risks generally make about 2 big mistakes a year, people who do take risks generally make about 2 big mistakes a year."

- Peter Drucker

Hvem er airborn leadership?

Som projektleder har jeg altid ønsket mig et sted, hvor jeg kunne klikke ind og få inspiration, relevant viden og konkrete værktøjer, uanset tidspunktet og hvor jeg var. En trådløs værktøjskasse hvor viden kom til mig gennem luften. En hjælp der kunne give mig et konkret løft i min nuværende udfordring.

Du har aldrig været vigtigere som projektleder. Projekter er motoren i udvikling af en bedre forretning, nye produkter, forbedringer i samfundet og den globale omstilling til bæredygtig energi og produktion. Dit lederskab er derfor altafgørende. Som leder og projektleder er du værktøjet, der skaber resultaterne.

Jeg håber airborn leadership kan være din gateway til viden indenfor projektledelse, uanset hvilken rejse du er på.

John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter
John Ryding Olsson Grundlægger & forfatter John Ryding Olsson

Søger du luft under vingerne?

Bliv opdateret med ny viden og nye værktøjer direkte i din indbakke